Тріска для копчення
Любителі особливого димного смаку м'яса вважають за краще готувати його на мангалі або вугільному грилі. Але якщо приготувати м'ясо, птицю, рибу і морепродукти з застосуванням тріски для холодного і гарячого копчення димогенератором, вони стануть ще смачнішими і ароматнішими.
Яка тріска для чого підходить
Таблиця сумісності продуктів і тріски
Свинина | Сало | Яловичина | Баранина | Оленина | Кролик | Курка | Качка, гусак | Риба | Сир | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Бук | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ||||
Дуб | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ||
Вільха | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | |
Яблуня | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | |||||
Груша | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | |||
Вишня | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | |||
Черешня | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | |||||
Слива | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ||
Абрикос | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ||
Персик | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ||
Смородина | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | |
Виноград | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ||||
Акація | ✓ | |||||||||
Горобина | ✓ | ✓ | ||||||||
Ялівець | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | |
Евкаліпт | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ | ✓ |
Яку краще вибрати тріску для копчення?
На ринку представлено багато видів тріски для копчення, яка різниться за типом використовуваної деревини і розміром трісок.
В інтернет-магазині Лучеськ можна купити кращу тріску для копчення:
- фруктова: яблунева, вишнева, грушева, абрикосова,
- з тирси листяних дерев: вільхи, бука, дуба, осики;
- горіх гікорі;
- «Аромат віскі».
Крім цього на нашому сайті представлені спеціальні суміші. Якщо ви сумніваєтеся, який вид деревини вибрати для тієї чи іншої страви, виробники пропонують вже готові суміші:
- для свинини, яловичини, ковбаси, курки;
- для сала;
- для риби і морепродуктів;
При виборі також потрібно враховувати фракцію (розмір) тріски для копчення. Дрібна фракція тріски горить нерівномірно: вона може спалахнути, обпаливши продукти, або занадто швидко перегоріти, коли блюдо ще не буде готове. Велика тріска для копчення утворює рівномірне тління, що дуже добре для процесу приготування страв.
Скільки потрібно сипати тріски?
Відповідь на це питання залежить від розміру смокера, маси продуктів і часу готування. Щоб злегка підкоптити страви за короткий час досить всього кілька жмень. При більш тривалому процесі (година - півтори), витрати більші. За цей час деревина не повинна прогоріти, щоб дим в коптильні був постійний і рівномірний. Стружка повинна викладатися на дно контейнера рівним шаром.
Для тривалого приготування на вугільних грилях також можна використовувати спеціальні дошки для копчення. Але на газових моделях їх застосовувати не можна.
Чи потрібно попередньо замочувати тріску?
Для використання в вугільному грилі деревну стружку рекомендується попередньо потримати у воді не менше 20-30 хвилин. Після замочування вона буде тліти, а не горіти, і буде довше виділяти свій специфічний аромат.
Вологість тріски для копчення не повинна бути занадто великою, щоб не загасити вугілля. Тому після замочування, переконайтеся, що деревина не надто волога. При необхідності можна злегка промокнути її паперовим рушником.
Де можна купити щепу для копчення?
В інтернет-магазині Luchesk ви можете купити тріску для копчення Weber в пакетах по 0,7 кг а також кедрові дошки того ж виробника. Ми пропонуємо якісний оригінальний товар за доступними цінами.