Шампури і вертели для гриля
Для організації домашнього або виїзного барбекю варто подбати не тільки про наявність хорошого мангалу, але також купити якісні шампури для вугільного грилю або вертел для газового грилю. Нанизуючи м'ясо на погані шампури ви ризикуєте не тільки зіпсувати продукт, а й відчути розчарування всієї компанії від невдалого пікніка.
Хороші шампури і вертели (в тому числі електричні) не гнуться при нанизуванні м'яса, легко проколюють його і дозволяють просуватися. Під час смаження м'ясних, рибних продуктів і овочів шампури розжарюються та пропопікають м'ясо зсередини, залишаючи соковитим і смачним.
Багато користувачів не підозрюють про важливість якості основи для шашликів, тому вирішують купити найдешевші шампури. Так втрачається можливість зручного нанизування і перевороту шашличків, швидкість приготування і соковитість, зверху м'ясо обгоряє, а всередині залишається сирим.
Інтернет-магазин Лучеськ пропонує купити надійні шампури прямокутного перетину від кращих світових брендів Weber, Enders, вертел для газового і електричного гриля, набори для шашлику. За допомогою таких інструментів навіть початківці гриль-майстри зможуть отримати відмінні кулінарні шедеври.
Як вибрати шампура і вертел для гриля
Чим гарний вертел
Цільну рибу, тушки птиці, великі шматки м'яса добре смажити на вертелі. Постійне прокручування дозволяє отримати рум'яну скоринку і соковиту м'якіть страви, рівномірно пропекти його з усіх боків. За допомогою електричного вертела для гриля можна готувати і всіма улюблену шаурму.
Вертел може бути вертикального або горизонтального типу. Для домашнього і виїзного барбекю частіше використовують горизонтальний ручний або електричний рожен. У приготуванні різних страв мережі швидкого харчування частіше використовують вертикальний вертел.
Вибір довжини шампурів
- Розмір шампурів вибирається залежно від робочої поверхні мангала або гриля. Стандартна довжина шампура становить 40 см. Він дозволяє щільно нанизати багато шматочків свинини або яловичини і забезпечити рівномірне просмажування.
- Короткі шампури більше підходять для курятини і овочів.
- На шампурах середнього розміру можна готувати морепродукти, на подвійних - люля-кебаб.
- Бамбукові шпажки-шампури підходять для курячого шашлику, креветок, а також інших страв швидкого запікання.
При виборі шампурів і вертела варто звернути увагу на метал, з якого вони виготовлені. Це повинна бути міцна харчова нержавіюча сталь зі зручною накруткою для обертання і ручкою, стійкої до жару.
Набори шампурів для шашлику мають зручну упаковку і достатню кількість прутів для великої чи маленької компанії. Їх зручно брати на виїзні заходи. Зручним доповненням є стійки і підставки для шампурів – вони допомагають забезпечити потрібну висоту розташування продукту над жаром.