українською
по-русски
Будь ласка ідентифікуйте себе за допомогою електронної пошти
На вказану адресу електронної пошти надіслано повідомлення.
Не прийшов лист?
Вкажіть адресу електронної пошти
Вугільні грилі

Мобільні вугільні грилі

Мобільні вугільні грилі – доступні, сучасні та зручні пристрої, що дозволяють готувати улюблені страви на грилі в зручному місці. Більшість любителів барбекю обирають вугільні грилі за можливість організації пікніка в приватному дворі або на відкритому майданчику, за відмінний смак і виразний димний аромат страв, які неможливо отримати на газовому або електричному обладнанні.

Інтернет-магазин Лучеськ пропонує моделі мобільних вугільних грилів від відомих виробників –Enders (Німеччина), Invicta (Франція), Weber (США). Термін гарантії на всю продукцію становить від 2 до 5 років.

Форма і комплектація мобільних грилів на вугіллі

Виробники пропонують різноманітні варіанти мобільних грилів на вугіллі – від простих мангалів до моделей преміум-класу. Люксові пристрої мають газову систему розпалювання, електронний таймер, бічний столик, ємність для зберігання вугілля, знімний термометр і інші корисні аксесуари.

Мобільні вугільні грилі можуть бути прямокутні, яйцевидні, круглі. Дві останні варіації вважаються класичною формою американського барбекю. Ці моделі більш компактні і економічні. Вони мають кришку, що дозволяє утримувати і рівномірно розподіляти жар, зменшуючи час приготування продуктів і створюючи ефект духовки. Прямокутні моделі можуть не мати кришки.

Гриль в формі яйця можна використовувати в якості коптильні, тандиру або вока. В круглих моделях окрім м'яса можна готувати рибу, овочі і навіть запікати хліб і пироги.

Вибір матеріалу

Мобільні вугільні грилі можуть бути виготовлені з жароміцної сталі, чавуну або кераміки.

Чавун відмінно тримає тепло, але важить значно більше.

Сталь – легкий і міцний матеріал, але жар утримує гірше, тому деякі виробники пропонують моделі вугільних грилів з подвійними стінками.

Кераміка добре тримає і розподіляє тепло, а продукти в ній не підгорають.

Вид палива

Для вугільних грилів використовується один з двох видів палива: кускове вугілля або брикети. Деревне вугілля дає велику температуру і виробляє менше золи, ніж брикети. Вугілля підходить для швидкого приготування шашлику, стейків, піци. Брикети варто вибирати, якщо планується готувати страви на низькій температурі протягом тривалого періоду часу. Брикети підійдуть для приготування курки, шашлику, овочів.

Плюси і мінуси мобільних грилів на вугіллі

Плюси вугільних грилів

  • Основний плюс – наявність ніжок з колесами, що дозволяє легко переміщати барбекю в будь-яке місце. Вони ідеально підходять для кемпінгу, пікніків, для влаштування у дворі приватного будинку або дачі.
  • Великою перевагою вугільних барбекю є можливість контролю температури: зрушуючи вугілля можна міняти жар в різних точках.

Мінуси грилів на вугіллі

  • До недоліків барбекю на вугіллі можна віднести фактор часу. Розпалювання палива його накалювання потребує 20—30 хвилин, перш ніж вугілля стане червоним.
  • До мінусів можна віднести необхідність прибирати золу, хоча в сучасних моделях це виконується швидко і легко.

Якщо ви вирішили купити вугільний мобільний гриль, потрібно передбачити, як часто ви плануєте на ньому готувати і на яку кількість осіб. Залежно від цього обирайте розмір решітки і функціонал гриля.

Вугільні грилі