українською
по-русски
Будь ласка ідентифікуйте себе за допомогою електронної пошти
На вказану адресу електронної пошти надіслано повідомлення.
Не прийшов лист?
Вкажіть адресу електронної пошти
або через соціальну мережу
Барбекю і гриль

Випічка на грилі: що і як готувати

Більшість людей використовують вугільний, газовий або електричний гриль виключно для приготування м'яса, риби та овочів. Однак, обладнання може працювати як звичайна духовка. На грилі можна пекти піцу, запіканки, пироги, кекси та різноманітні десерти і при цьому не доведеться коригувати рецепти. Досить знати деякі тонкощі приготування випічки на грилі та мати під рукою необхідний посуд та аксесуари.

Встановіть правильну температуру

Щоб тісто піднялося та придбало правильну текстуру, випічку рекомендується ставити у розігріту духовку. Це правило також працює при випіканні на грилі. Його необхідно прогріти протягом 10—15 хвилин, після чого потрібно зменшити температуру до зазначеної у рецепті. Для точного контролю температури всередині гриля краще використовувати додатковий термометр.

Зверніть увагу, що при готуванні випічки і десертів на газовому або вугільному грилі завжди треба використовувати метод непрямого нагріву, і дуже важливо підтримувати точну температуру, вказану в рецепті. При приготуванні на вугільному грилі рекомендується тримати нижні заслінки відкритими, а температуру регулювати заслінками на кришці.

Для підтримки необхідної температури протягом усього періоду приготування кришка гриля повинна бути закрита. Кожне відкриття кришки зменшує конвекцію та знижує температуру, що може призвести до нерівномірного приготування випічки (тісто може просісти). Безумовно, у процесі приготування доведеться кілька разів підглядати за стравою, але з досвідом ви навчитеся це робити рідше.

Враховуйте матеріал решітки

У різних вугільних та газових грилях використовуються робочі решітки з різних матеріалів, що мають різну теплопровідність. Ґрати з нержавіючої сталі працюють аналогічно тим, що встановлені в духових шафах. Чавунні решітки утримують тепло краще, тому з ними, можливо, вдасться скоротити час приготування випічки. Також важливо враховувати матеріал дека, на якому готуватиметься випічка. Якщо він має високу теплопровідність, і ви переживаєте, що страва може підгоріти, можна поставити під лист з випічкою перевернутий алюмінієвий піддон або чавунну сковороду. Так форма для випічки перебуватиме вище джерела тепла, а повітря, що циркулює під додатковим піддоном, зменшуватиме жар.

Як готувати випічку на грилі

Для приготування піци знадобиться камінь (коло) або прямокутне кам'яне деко. Ці аксесуари також підходять для випікання хліба та борошняних десертів. Щоб приготувати запіканки, галети, пироги та торти, можна використовувати керамічні або чавунні листи. Для приготування кексів та інших подібних десертів підходять металеві форми. Будьте обережні з силіконовими формами: на грилі можна використовувати лише ті, що витримують температуру до 300—315 °С.

Щоб випічка не підгоріла з двох боків (пам'ятайте, ми використовуємо непряме нагрівання), у середині готування рекомендується повернути деко на чверть оберту. Це забезпечить рівномірне приготування страви. Почніть перевіряти випічку за допомогою зубочистки приблизно за 10 хвилин до вказаного в рецепті часу приготування страви.

Оскільки навіть при непрямому нагріванні температура в грилі може бути трохи вищою, ніж у духовці, краще знімати печиво, пироги та іншу випічку з гриля за кілька хвилин до закінчення часу, що зазвичай використовується в духовці. Зазвичай температури страви достатньо, щоб випічка дійшла поза грилем.

Дотримуючись цих нескладних порад, згодом приготування випічки на грилі стане звичною справою, і ви зможете без проблем готувати навіть найскладніші десерти.

Статті цієї тематики

Огляд гриль-системи Gourmet BBQ System від Weber: як використовувати її додаткові знімні модулі та які страви вони дозволяють приготувати.
ЧИТАТИ ДАЛІ
Готувати з електровертелом не складно, в чому ви можете переконатися, дотримуючись покрокових інструкцій з приготування м'ясних страв. Ознайомтеся з перевагами грилінгу з рожном.
ЧИТАТИ ДАЛІ
Копчення, один з найскладніших і найвправніших процесів приготування. У цьому рев'ю ви дізнаєтеся, що потрібно для копчення на газовому грилі, як правильно підібрати тріску і замочити її, а також про контроль температури та налаштування газового гриля.
ЧИТАТИ ДАЛІ
Щоб продукти мали чудовий смак, будь-який гриль (вугільний, газовий або електричний) потрібно підтримувати в чистоті. У цьому огляді ви знайдете корисні поради по
ЧИТАТИ ДАЛІ