Набір для барбекю, або які прибори необхідні для роботи
Приємний вид блискучого металу з приємним запахом смаженого м'яса і легким димком напевно не залишить байдужим кожного, хто вирішив на кілька годин втекти з бетонних джунглів міста. Але зробити цю вилазку на природу дійсно легкою і приємною допоможе не тільки давно знайома компанія і вдало підібраний день, але і правильно підібраний набір для барбекю, адже на природі не буде часу придумувати, як і чим перевертати сосиски і як правильно зняти з решітки лаваш.
Бувалі дачники і любителі активного відпочинку на природі часто до походу готуються заздалегідь, складаючи усе приладдя і підбираючи інструмент. Саме тому у них постійно в повній готовності є спеціальний комплект для роботи з грилем і барбекю.
До приладдя для барбекю найменшої комплектації входять:
- ніж з довгим лезом у футлярі;
- вилка з довгою ручкою і масивними і гострими кінцями зубів для роботи з м'ясом;
- широкі щипці з плоскими кінцями для роботи з тістом – для приготування лаваша, млинчиків, розігріву хліба;
- щипці з зубами на кінцях, для ковбасок;
- широка лопатка з довгою ручкою;
- спеціальна решітка для м'яса;
- решітка для приготування риби.
У комплект обов'язково входить пара суконних або брезентових рукавиць для захисту рук. Обов'язково для захисту від бризок нарукавники і звичайно, фартух. Що стосується фартуха, тут краще звернути увагу на чоловічі моделі фартухів з довгими зав'язками для подвійного охоплення талії.
Що потрібно для догляду за барбекю з нержавіючої сталі
Звичайно, набори для барбекю можуть бути різного виду і виконання, але в класичному варіанті комплекту для барбекю з нержавіючої сталі є певні переваги. Для тих, хто часто буває на природі, нержавіюча завжди була найкращим матеріалом, і тут кілька причин:
- вона легко відмивається від жиру і кіптяви;
- на ній нічого не пригорає;
- її легко шукати в траві, блиск видно краще, ніж матове покриття з тефлону;
- нержавійка, врешті-решт, це просто гарно.
Але барбекю з нержавіючої сталі, так само як і решта приладів вимагає догляду. Періодично метал необхідно мити, а в разі якщо наліт жиру встиг обвуглитися, то і відскоблювати від нагару. Так що, крім самого набору основних інструментів для роботи з м'ясом і продуктами, потрібно мати і ще одну комплектацію для чищення приладдя.
У такий набір з досвіду бувалих дачників потрібно включити:
- щипці з металевою щіткою на кінці – для чищення решітки гриля;
- жорстку щітку з довгою ручкою і натуральною щетиною для миття приладів;
- щітку з металевою мочалкою – для видалення нагару;
- мочалку з жорсткою наклейкою для видалення гарячого жиру.
І звичайно, обидва ці набори потрібно утримувати в порядку і чистоті, саме тому рекомендується для них мати окремі сумки-чохли для зберігання.